Girit Ezme

Girit Ezme

Mutfak kültürümüzde çok benzerlikler bulunan, komşu ülkelerimizden Yunanistan'ın mutfağından da aşina olduğumuz peynirli atıştırmalıklar, sofralarımızın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer almaktadır. Peynirli Girit Mezesi, hem pratik tarifi hem de lezzeti ile öne çıkan bir atıştırmalık olarak karşımıza çıkmaktadır.

Yaman Peynircilik olarak, Beyaz Peyniri ve lor peynirinin lezzetli bir birleşimi ile hazırlanan Peynirli Girit Mezesi tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Tarifin hazırlanması oldukça kolaydır ve en taze ekmeklerle birlikte servis edilerek, sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri haline gelebilir.

Peynirli Girit Mezesi Tarifi İçin Malzemeler:

  • 150 gram Beyaz Peynir
  • 70 gram lor peyniri
  • 1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı Antep fıstığı (kabuksuz)
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Peynirli Girit Mezesi Tarifinin Püf Noktası:

  • Dilerseniz içine dövülmüş ceviz de ekleyebilirsiniz.

Peynirli Girit Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Beyaz Peyniri ve lor peynirini derin bir kaba alın ve bir çatal yardımıyla güzelce ezin.
  2. Antep fıstıklarını bir havanda dövün, sarımsakları da havanda ezin ve ezilmiş peynirlerin üzerine ekleyin.
  3. Baharatları ve zeytinyağını da ilave ederek, güzelce karıştırın.
  4. Servis tabağına alın ve üzerine zeytinyağı gezdirin.
  5. Taze ekmeklerle birlikte servis edin.

Yaman Peynircilik olarak, lezzetli ve kaliteli peynirlerimizle hazırlanan atıştırmalıkların tariflerini sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Peynirli Girit Mezesi tarifi gibi birçok lezzetli tarifi deneyerek, sofralarınıza farklı tatlar kazandırabilirsiniz. Afiyet olsun!



 
Etiketler: Blog, Yemek Tarifleri, Yaman Peynircilik
Mart 16, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır. Site deneyiminizi iyileştirmek ve kişiselleştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bazı çerezler istatistiksel amaçlar için kullanılırken bazıları üçüncü taraf hizmetler tarafından kullanılır. 
Daha fazla bilgi